Olathe Pregnancy Clinic

Olathe Pregnancy Clinic – 6/30/20.000 Obiskovalcev bolnišnice Olathe, toženih zaradi zdravstvenih računov Mnogi zaprti

V Kansasu se bolniki, ki tožijo za zdravstvene račune, ne morejo izogniti dolgovom samo zato, ker si ne morejo privoščiti plačila. Vprašanje neplačanih računov za oskrbo v medicinskem centru Olathe odpira širša vodstvena vprašanja o tem, kako lahko neprofitne bolnišnice v državi bolje uravnotežijo svoje finance. Ko gre za zaskrbljujoč izziv zdravstvenega dolga, je ta odgovornost sočutna.

Olathe Pregnancy Clinic

Olathe Pregnancy Clinic

Haley Graves je leta 2018 tekla po stopnicah družinskega doma, ko je naletela na zaplato snega in padla ter si na dveh mestih zlomila desno roko. Njena mati Debbie Graves je svojo poškodovano hčer dala v avto in se pet minut odpeljala do medicinskega centra Olathe.

Pro Life Resources & Information

Leto in pol kasneje je bolnišnica tožila Haley zaradi zamude pri plačilu in jo tožila. 24-letna Haley, ki ima avtizem, je jokala, ko je slišala klic. “Mislil je, da bo šel v zapor,” je dejala Debbie Gravis.

Njemu se to ne bo zgodilo, vendar je izjava začetek sojenja, ki bo vplivalo na tisoče ljudi v okrožju Johnson in okolici: medicinski center Olathe, urgentno sobo in druge partnerje za bolnike, ki jih plačuje. Zdravstvena sredstva Zadnjih šest let sta se zdravstveni sistem in skupina urgentnih zdravnikov trudila zbrati zapadla sredstva.

Nekatere bolnišnice tožijo bolnike v okrožju Johnson. Toda preden je pandemija COVID-19 prekinila vsakdanje življenje in zaprla sodišča, nihče ni maral Olathe Medical Center. Zdravniki urgence v bolnišnici vodijo zasebno podjetje z imenom Urgent Care LLC, ki je doslej uporabljalo sodni sistem za izterjavo neplačanih računov od svojih pacientov.

Včasih bolniki, ki ne plačajo računov za nujne primere, končajo v zaporu. To se je zgodilo vsaj 60-krat v zadnjih šestih letih, kažejo sodni zapisi. Aretirali so ga na podlagi naloga zaradi nespoštovanja sodišča, potem ko se bolnik ni pojavil na sodišču. Varščino, ki so jo položili za izhod iz zapora, so nato uporabili za plačilo nujne medicinske pomoči.

An Olathe Hospital Sued Thousands For Medical Debt, And Dozens Went To Jail

Ena pacientka, s katero je intervjuvala ta revija, Traci Burford iz Olatheja, je bila januarja zaprta, potem ko je zamudila jesenski termin. Službe za nujne primere so položile varščino v višini 250 dolarjev, da bi zagotovile njegovo izpustitev, prejel pa je na stotine dolarjev odškodnine. Ko je čez teden dni znova zamujal, je sodnik izdal nov nalog, v katerem je njegovo varščino določil na 500 dolarjev.

Po vprašanjih Žurnala o praksi uporabe ukazov predsednika dr. Shawn Stanley je v izjavi dejal, da je skupina svojim pravnim zastopnikom naročila, naj prenehajo predvajati program kot “zadnji korak v procesu zbiranja sredstev”. Politika finančne pomoči medicinskega centra Olathe je prej navedla, da ne zahteva aretacij kot del svojih prizadevanj za zbiranje sredstev, vendar to ne vključuje oskrbe v urgentni sobi, ki je ločena ustanova.

Ena praksa, ki si jo delita oba ponudnika, je uporaba rubežev za izterjavo neplačanih računov. Ko dokumenti o zbiranju in obvestila ne uspejo, odvetniki, ki zastopajo Olathe Medical Center in Urgent Care, zahtevajo rubež, to je denar, ki ne pripada pacientu, na primer plače ali bančni računi. – Odplačati dolg. Namesto tega se je povečalo. Med letoma 2014 in 2019 je imel zdravstveni sistem približno 800 kozmetičnih primerov, ki so vključevali vsaj 2200 kozmetičnih primerov, ki so vključevali paciente na urgenci zdravstvenega sistema Olathe, glede na analizo časopisa sodnih evidenc okrožja Johnson.

Olathe Pregnancy Clinic

Obleke vplivajo na številne delavce na delovnih mestih, kot sta Walmart in šolsko okrožje Olathe. V najmanj 38 primerih je bolnišnični odvetnik ali skupina urgentnih zdravnikov sama zahtevala tožbo od zaposlenih v medicinskem centru Olathe.

Sharon Maturo, M.d.

Ashley Pierucci je povedala, da je njena dvoletna plača v šoli Olathe, kjer dela kot hišnica, lani padla za približno 75 dolarjev na ličila, tako da je preživela. Skrbel je za dve hčerki.

Pieruccijeva je dejala, da so stroški izvirali iz stroškov med njeno drugo nosečnostjo, ko jo je kril KanCare, program Kansas Medicare, ki zagotavlja zdravstveno varstvo nekaterim Kansancem z nizkimi dohodki. “Poskušal sem se boriti proti temu, a nikoli ni bilo rešeno, zato so me tožili,” je dejal.

Politika finančne pomoči bolnišnice navaja, da bolniki, ki so v zadnjih šestih mesecih dokazali, da izpolnjujejo pogoje za Kansas Medicine in zahteve glede stalnega prebivališča, prejmejo 100-odstotni popust. Predstavniki bolnišnice niso pojasnili, zakaj Pierucci in drugi bolniki, ki so poročali, da so bili v bolnišnici, niso dobili pomoči.

Po znižanju plač se je Pierucci znašel v znižanju stroškov. “Nekaj ​​moram plačati,” je rekel. »Z enim računom zamujam, rok poroda je naslednji mesec, drugi pa zamuja. Samo poskusi to narediti. “

Anti Abortion Amendment Vote Next Year Will Decide Kansas Women’s Rights

“Mislim, če je to edini način, da se jim lahko povrnem, je to v redu,” je dejal. “Ampak želim si, da bi imel več denarja v žepu, da bi lahko počel stvari s svojimi puncami.”

Bolnišnični delavci in njihovi odvetniki zagovarjajo tožbe kot zadnjo možnost, ko drugi načini poravnave neplačanih računov ne uspejo. V izjavi za Journal so povedali, da uvajajo spremembe v korist bolnikov, ki imajo težave z računi, vključno s ponudbo alternativnih načinov plačila in povečanjem minimalnega zneska, ki ga morajo sprejeti.

»V zdravstvenem centru Olathe nadaljujemo s pregledovanjem naših programov in politik finančne pomoči, da zagotovimo, da najbolje služijo našim bolnikom. “V zadnjih treh letih smo izvedli spremembe za izboljšanje našega sistema finančne pomoči in pred kratkim revidirali naše postopke zaračunavanja.” Izjava tiskovnega predstavnika bolnišnice Mika Jensena.

Olathe Pregnancy Clinic

Toda izziv obravnave dolga za zdravstveno oskrbo v Kansasu, eni od 14 zveznih držav, ki še ni razširila upravičenosti do Medicare za prebivalce z nizkimi dohodki, je lahko bolj zapleten. Izbruhi, kakršni so bili pri Stanleyjevi in ​​njenih sodelavcih, so opustošili proračune bolnišnic, kot je Olathe Health, ki je prekinila izbirne postopke in ambulantne obiske, da bi zajezila širjenje virusa. Bodite pripravljeni na zdravljenje bolnih. Ali bi moralo biti zaradi odpiranja gospodarstva, visoke brezposelnosti in nizkih bolnišničnih stroškov več bolnikov zaskrbljeno, da se znajdejo na sodišču, če ne morejo plačati svoje oskrbe?

Cvs Minuteclinic: Cheaper Than Urgent Care (olathe, Ks Walk In Clinic)

Konec koncev, medtem ko je gospodarstvo v nemiru, je zdravstveni dolg zelo razširjen problem, zlasti v okrožju Johnson, kjer je povprečni dohodek pred letom 2019 znašal 84.915 $ na leto. Po raziskavi Urban Institute je skoraj 13 odstotkov prebivalcev območja poročalo o neporavnanih zdravstvenih dolgovih v letu 2019, s povprečnim dolgom 1422 USD.

Haley Graves, 24, ki je bila brezposelna in nezmožna za delo, je bila na okrožnem sodišču okrožja Johnson obtožena, ker ni prejela zdravljenja za zlomljeno roko. Na koncu se je strinjal, da bo plačeval 50 dolarjev na mesec za 14.000 dolarjev posojila.

Vendar pa vsi ponudniki storitev ne morejo uporabiti sodišč za izterjavo neporavnanih zneskov v enakem obsegu. Med letoma 2014 in 2019 je Olathe Urgent Care and Medical Center predstavljal dve tretjini vseh nespornih primerov zaračunavanja zdravstvenih delavcev po omejenih civilnih tožbah na sodišču okrožja Johnson, je pokazala raziskava Journal. Druge priznane bolnišnice, zdravstveni centri, skupine zdravnikov in zdravstveni načrti skupaj – sestavljajo preostale tri od približno 280 različnih ponudnikov. Nepravne sodbe so pogost rezultat v primerih izterjave zdravstvenih dolgov, kjer se toženec ne odzove ustrezno na tožbo. Dolžnike zaradi olajšave pogosto pripeljejo na sodišče.

Razmere v Olatheju so okno v to, kako lahko institucionalne politike in prakse vplivajo na življenja prebivalcev Kansa z nizkimi dohodki in delavskega razreda, tudi na najbolj premožnih območjih. To je javni izziv, ki zajema druge vidike življenja v okrožju Johnson in širše kot kazenskopravni sistem.

Pregnancy Resource Centers (prc’s)

Revija je začela zbirati zdravstvene dolgove v neprofitnih bolnišnicah v okrožju Johnson, ProPublica, neprofitna novičarska hiša, ki izdaja raziskovalno revijo javnega interesa, pa se je novembra z bralci posvetovala o načinih izterjave zdravstvenih dolgov v Kansasu.

Stanley Urgent Care je julija 2019 zamenjal vodstvo, analiza sodnih evidenc okrožja Johnson v Journalu pa kaže, da se je dejavnost sodišča za izterjavo dolgov od tega leta močno upočasnila.

V izjavi je skupina poudarila, da je nujna oskrba osredotočena na “zagotavljanje strokovne, sočutne oskrbe pacientom in družinam v zdravstvenem sistemu Olathe.”

Olathe Pregnancy Clinic

»To počnemo v ozadju svetovne pandemije in gospodarskih zaustavitev brez primere

Kansas City’s Top Chiropractic Clinic

Cvs minute clinic olathe, olathe medical clinic, olathe vein clinic, olathe health clinic, health partnership clinic olathe, olathe animal clinic, minute clinic olathe, olathe clinic, olathe pain clinic, olathe walk in clinic, vet clinic olathe ks, pain clinic olathe ks

Leave a Reply

Your email address will not be published.