Fish Sauce In Pregnancy

Fish Sauce In Pregnancy – Sosul de pește poate face orice fel de mâncare mai gustos. Cu toate acestea, femeile însărcinate se întreabă adesea despre faptul că este „pește” – este sigur în timpul sarcinii?

Sosul de peste este un sos fermentat care este sigur pentru viitoarele mamici. Se face în principal cu pește și sare. Este bogat în EPA și DHA și ambele au beneficii în timpul sarcinii.

Fish Sauce In Pregnancy

Fish Sauce In Pregnancy

Cu toate acestea, sosul de pește este și el bogat în sodiu, așa că trebuie să aveți grijă să nu exagerați.

Amino Acids For Pregnancy

Cât sos de pește puteți mânca în timpul sarcinii, ce tipuri de pește sunt disponibile pe piață și au un miros și un gust de pește? Răspunde la întrebările de mai jos și află mai multe!

Sosul de pește este sigur pentru femeile însărcinate. Microorganismele sale benefice, conținutul ridicat de sare și lipsa de mercur o fac sigură în timpul sarcinii. Cu toate acestea, dacă conținutul de sare este mare, poate cauza unele probleme.

Primul sos de pește înregistrat s-a numit garum și a fost făcut la Roma. Astăzi, sosul de pește este mai popular în Asia, în special în Japonia, China, Thailanda, Vietnam și Filipine (sursa: NIH).

Pe etichetă nu scrie întotdeauna „sos de pește”, așa că e bine să știi cum să-l numești. Sosul de pește este popular în diferite țări:

Foods To Avoid During Pregnancy

Toate aceste tipuri de sos de pește folosesc ingrediente diferite, timp de fermentație, tratament termic, filtrare, extracție și metodă generală de procesare. Dar fiți siguri că pot fi folosite în siguranță în timpul sarcinii.

Sosul de peste se face prin fermentare. Are un raport de sare de 1:3, o parte de pește (uneori crustacee) și trei părți de sare. Perioada de fermentație variază de la 3 la 24 de luni.

După fermentare, strecurarea sau filtrarea se folosește pentru a obține produsul final, care este un lichid limpede. Cu toții cunoaștem acest sos de pește și de aceea este bogat în sare (sursa: ScienceDirect).

Fish Sauce In Pregnancy

În plus, pH-ul ridicat, prezența amoniacului și creșterea rapidă a microorganismelor bune distrug bacteriile potențial dăunătoare (sursa: NIH).

I’m Pregnant: What Can I Eat?

Dacă ești îngrijorat de cantitatea de mercur din sosul de pește, nu-ți face griji. Există doar urme. Aceasta înseamnă că nivelurile de mercur la EWI = 0,055 µg.kg−1 b.w sunt neglijabile, deci nu ar trebui să existe nicio îngrijorare (Sursa: Alimente).

Cu toate acestea, sosul de pește este bogat în sare. O lingură conține 1.410 miligrame de sodiu (sursa: USDA). Ghidurile dietetice pentru americani recomandă limitarea aportului de sodiu la mai puțin de 2.300 de miligrame pe zi (sursa: DGA).

O dietă bogată în sare poate afecta producția de urină a copilului și funcția rinichilor, potrivit unui studiu (sursa: NIH). Prin urmare, este mai bine să mănânci cu moderație, mai ales în timpul sarcinii.

Deși sosul de pește nu este sigur în timpul sarcinii, are multe beneficii pentru femeile însărcinate atunci când este consumat cu moderație.

What Is And Isn’t Safe To Eat During Pregnancy: 15 Delicious Questions

Există multe sosuri tari de pește în aceste zile. Dar, în forma sa naturală, sosul de pește conține niveluri semnificative de acid eicosapentaenoic (EPA), acid docosahexaenoic (DHA), antioxidanți și nutrienți esențiali.

EPA și DHA sunt acizi grași omega-3 care reglează ritmul cardiac și o împiedică să cadă într-un ritm neregulat și instabil (Sursa: Harvard TH Chan School of Public Health).

EPA și DHA sunt, de asemenea, antioxidanți care ajută la repararea oricăror daune aduse ADN-ului și susțin sănătatea generală a celulelor (sursa: Harvard TH Chan School of Public Health).

Fish Sauce In Pregnancy

Amintiți-vă, sosul de pește nu este același lucru cu uleiul de pește! Pentru mai multe informații despre uleiul de pește în timpul sarcinii, citiți acest articol aici.

How To Buy Fish Sauce Like A Pro

Deși sosul de pește este obișnuit în bucătăria asiatică, acesta poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare. Nu are gust de pește și se va adăuga la orice rețetă. Amintiți-vă să îl utilizați cu moderație și să nu depășiți recomandarea zilnică. Sperăm că acest lucru vă ajută!

Gina este proprietara și fondatoarea Pregnancy Food Checker. Ea are un certificat de nutriție și stil de viață în timpul sarcinii și o diplomă în nutriție umană de la Universitatea Ludwig Maximilian din München.

Sosul de soia formează baza multor preparate asiatice și este folosit și ca condiment de masă. Are sens pentru femeile însărcinate, deoarece este bogat în sodiu și alcool.

Deși nu este tocmai un grup alimentar major, oțetul este mai frecvent în alimente și băuturi decât ați putea crede – ca să nu mai vorbim că multe femei au nevoie de el în timpul pasteurizării.

Foods To Avoid During Pregnancy

Sunt Jenna, controlor alimentar gravidă. Misiunea mea este să ajut viitoarele mame să se bucure de o alimentație sigură în timpul sarcinii, dezmințind miturile și oferind exemple clare din viața reală. Am un certificat de nutriție și stil de viață în timpul sarcinii și o diplomă în nutriție umană de la Universitatea Ludwig Maximilian din München.

Tot conținutul nostru este scris sau revizuit clinic de un nutriționist dietetician înregistrat (RDN) pentru acuratețe și coerență cu cele mai actualizate recomandări de nutriție maternă. Îmi place să scriu și să împărtășesc informații despre alimente în speranța că va face fiecare sarcină puțin mai ușoară.

Pregnancy Diet Tester oferă informații generale doar în scop informativ. Conținutul acestui site nu este destinat unui centru de sănătate profesional, sfaturi medicale sau consultații. Dacă aveți nelămuriri sau întrebări în timpul sarcinii, trebuie să contactați un profesionist din domeniul sănătății. Acest site participă la Programul Asociaților Amazon Services LLC, un program de publicitate afiliat conceput pentru a permite site-urilor să câștige taxe de publicitate prin publicitate și linkuri către Amazon.com. Suntem plătiți pentru a genera trafic și afaceri către Amazon și alte companii afiliate acestui site. Îmi place să explorez bucătăriile exotice. Descoperirea de noi metode de gătit și noi combinații de alimente este foarte interesantă pentru mine. De obicei, învăț despre aceste bucătării diferite în timp ce lucrez la blog-o-sphere și în călătoriile mele recente am întâlnit câteva rețete thailandeze și vietnameze care par foarte interesante, dar nu există toate opțiunile. .. Ingredientul omniprezent din aproape fiecare rețetă pe care am văzut-o vreodată este un ingredient pe care nu l-am folosit, gustat sau vândut niciodată într-un magazin în viața mea. Acest material este greu de găsit.

Fish Sauce In Pregnancy

Acest ingredient este sosul de pește spălat, sosul de pește fermentat, cunoscut sub numele de nam pla, nok mam și nam pa. Sos de pește Peștele adaugă sos de soia ca condiment la feluri de mâncare și este folosit în cartofi prăjiți, sosuri, curry etc. folosit.

Coconut Water Is An Essential Vietnamese Ingredients For Sauces, Stir Fries, Braises, And Dressings

Și mie îmi place asta. Am făcut asta când tocmai am început să-mi fac propriul sos de soia acasă, așa că am trecut deja prin procesul de fermentație „gros mare”, așa că m-am gândit, de ce să nu încerc un alt experiment nebun în același timp? Și funcționează grozav pe pastilă!

Iată cum să faci sos de pește fermentat. Nu am o rețetă definitivă, dar există un set incomplet de instrucțiuni pentru că puteți face această rețetă în diferite moduri în funcție de ingredientele pe care le aveți la îndemână și sunt sigură că va ieși grozav. Am folosit sardine proaspete pentru mine, deoarece sardinele sunt unul dintre cei mai ieftini pești din zona mea, dar puteți folosi orice fel de pește. Puteți folosi pește obișnuit cu coloană vertebrală (hamșa este un pește obișnuit folosit pentru a face sos de pește) sau crustacee sau chiar caracatiță. Nu contează atâta timp cât este pește.

1. Luați-vă peștele și tăiați osul, capul, solzii, carnea și tot. Cu cât piesa este mai mică, cu atât mai bine.

2. Asezonați cu multă sare. Nu pot să vă spun exact cantitatea pentru că nu am măsurat-o, dar doriți să o sărați suficient pentru a preveni bacteriile rele (vorbim de sardine crude) și creșterea mucegaiului. Mai știu că dacă este un înlocuitor de sos de soia, trebuie să fie destul de sărat, așa că am fost foarte liberal cu sare.

Steam Cod Fish Recipe By Chef Sam Leong Of Tung Lok Group

3. Adăugați puțină apă. Nu este o tonă, dar este o idee bună să adăugați puțină apă pentru a umple spațiul dintre bucățile de pește, deoarece încercați să-l fierbeți și este posibil ca peștele să nu primească atât de mult lichid.

4. Pune amestecul într-un borcan de sticlă. Capac Această drojdie era probabil acoperită cu pânză de brânză, dar când fermenta în bucătărie nu eram preocupat de mirosul constant de pește, așa că am închis strâns borcanul, am prins călcâiele și l-am deschis. două sau două pentru a permite amestecului să „respire”.

5. Lasă-ți peștele fermentat pe blat, pe raft, în cămară pentru un timp. Se amestecă la fiecare câteva zile. L-am lasat un an dar dupa 3 saptamani am devenit nerabdator si am inceput sa il folosesc si a fost bine. Din nou, nu am gustat niciodată sos de pește cumpărat din magazin, așa că nu am cu ce să-l compar, dar a funcționat bine în rețetele care necesită sos de pește.

Fish Sauce In Pregnancy

6. Vei observa că se formează mici bule în amestec, ceea ce este bine pentru că ingredientele tale fierb. La un moment dat, vei vedea amestecul separat în straturi diferite. E bine și asta. Este al meu

Best Thai Brown Sauce Recipes

Fish in tomato sauce, fish oils in pregnancy, fish test in pregnancy, fish in mustard sauce, fish in dill sauce, fish in sauce, soy sauce in pregnancy, fish sauce during pregnancy, fish sauce pregnancy, fish sauce and pregnancy, fish in parsley sauce, fish in lemon sauce

Leave a Reply

Your email address will not be published.